Atacurile din Istanbul, revendicate de separatiștii kurzi

Data publicării:
atentat istanbul-getty

Atentatele comise aseară la Istanbul, lângă stadionul echipe Beşiktaş, au fost revendicate de gruparea Şoimii Libertăţii Kurdistanului. Oficialii turci anunţau că atacurile soldate cu 38 de morţi poartă marca separatiştilor kurzi. Premierul Turciei a anunţat că 13 suspecţi au fost deja reţinuţi. Este doliu astăzi în memoria victimelor, majoritatea poliţişti, pentru care a fost organizată şi o ceremonie la care au participat mii de oameni.

Binali Yildirim, premierul Turciei: „Nu există aproape nicio îndoială că aceste atacuri au fost comise de separatiştii din PKK”.

Dacă scenariul oficialilor turci se adevereşte, atacurile din Istanbul s-ar alătura celor organizate până acum de Partidul Muncitorilor din Kurdistan, în ultimele trei decenii.

Ziua de duminică a fost una de doliu. Preşedintele şi premierul Turciei, alături de mii de oameni, au participat la ceremonii în memoria celor care au pierit în atacuri.

Recep Erdogan, preşedintele Turciei: „Nimeni n-ar trebui să se îndoiască de faptul că vom lupta până la capăt împotriva terorii. Ei îşi imaginează că ne vor intimida cu astfel de atacuri, dar nu vom ceda în faţa acestor laşi”.

Atacurile din Istanbul s-au desfăşurat în stilul celor de anul trecut din Paris, de lângă Stade de France. Ca şi în capitala Franţei, ele au avut loc lângă un stadion, dar de data aceasta au fost vizate forţele de ordine.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri