Atentat în Istanbul | Două dintre victime erau reprezentanţi ai clubului Beşiktaş

Data actualizării: Data publicării:
Twin Suicide Bomb Attacks Injure At Least 20 Near Stadium In Istanbul
Foto: Gulliver/Getty Images

Clubul Beşiktaş a anunţat, duminică dimineaţă, că două dintre persoanele care au decedat în dublul atentat de la Istanbul, soldat cu 29 de morţi, erau reprezentanţi ai clubului, scrie News.ro.

Twin Suicide Bomb Attacks Injure At Least 20 Near Stadium In Istanbul
Foto: Gulliver/Getty Images

Vefa Karakurdu era director al unei secţii speciale de poliţie care avea în sarcină Vodafone Arena şi membru al congresului clubului Beşiktaş.

Tunc Uncu, în vârstă de 29 de ani, era angajat al magazinului Kartal Yuvasi al grupării Beşiktaş.

Bilanţul dublului atentat de sâmbătă, din Istanbul, este de 29 de morţi şi 166 de răniţi. Două dintre victime sunt civili, ceilalţi 27 sunt ofiţeri de poliţie, inclusiv un comandant. Şaptesprezece dintre răniţi au avut nevoie de intervenţii chirurgicale, iar alţi şase sunt la terapie intensivă.

Cele două explozii au avut loc la mai puţin de un minut una de cealaltă, iar autorităţile vorbesc de un atac coordonat vizând forţele de ordine.

Mai întâi, o maşină-capcană a explodat în apropiere de stadionul Vodafone Arena, unde joacă echipa de fotbal Beşiktaş. Explozia a vizat locul unde se adunau ofiţerii care asiguraseră paza meciului Beşiktaş- Bursaspor.

Patruzeci şi cinci de secunde mai târziu, un kamikaze s-a detonat, în timp ce era înconjurat de poliţişti, în parcul Macka, din apropiere.

Ministrul turc de Interne, Suleyman Soylu, a declarat că 10 oameni au fost reţinuţi în urma dovezilor obţinute din maşina detonată, dar nu a oferit indicii privind cine ar putea fi în spatele atacurilor.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri