ATENTATE LA PARIS. Ofensiva împotriva ISIS s-ar putea intensifica

Data publicării:
TERORISM ISIS

Manuel Valls, premierul Franţei: Vom acţiona şi vom lovi acest inamic pentru a-l distruge, desigur în Franţa şi în Europa, pentru a-i urmări pe cei care au comis acest act, dar şi în Siria şi Irak. Vom răspunde cu aceeaşi monedă, cu foarte mare hotărâre şi cu dorinţa de a distruge. Şi vom câştiga acest război.

De la începutul operaţiunilor coaliţiei internaţionale, aviaţia franceză a avut aproape 1.300 de misiuni împotriva unor ţinte ISIS din Irak şi doar două împotriva unor obiective ale din Siria. Dacă se dovedeşte că autorii atentatelor au acţionat la ordinele ramurii ISIS, Franţa îşi va intensifica bombardamentele şi în această ţară, cred analiştii agenţiei de informaţii Stratfor. Nu este exclus însă ca şi alte ţări să ia decizii asemănătoare, cred ei. Alţi analişti spun că, după atacurile de la Paris, ISIS se dovedeşte o ameninţare tot mai serioasă pentru Europa.

Pierre Martinet, fost membru al serviciilor de informaţii franceze: Am trecut la un nivel superior, la nivelul atacului în masă pe care l-aş compara cu cele de la Mumbai sau din Kenya. Noutatea este că acum se plimbă prin Paris cu centuri de explozibili şi se aruncă în aer.

Atentatele de la Paris au fost comise cu două săptămâni înainte de alegerile locale din Franţa, dar autorităţile n-au de gând să amâne scrutinul.

Manuel Valls, premierul Franţei: Este, probabil, una dintre cele mai frumoase replici pe care le putem da celor care ne atacă valorile.

Partidul de extremă-dreapta Frontul Naţional conduce în sondaje în câteva regiuni, iar Marine Le Pen are toate şansele să Intre în turul al doilea al alegerilor prezidenţiale din 2017.

Marine Le Pen, preşedintele Frontului Naţional: Franţa şI francezii nu mai sunt în siguranţă. Este de datoria mea să vă spun, este vital să se ia măsuri imediat. Franţa trebuie să interzică organizaţiile islamiste, să închidă moscheile radicale şi să-i expulzeze pe străinii care predică ura pe teritoriul nostru, precum şi pe imigranţii ilegali care nu ar trebui să se afle aici.

Şi dincolo de graniţele Franţei, atacurile riscă să alimenteze curentul anti-imigranţie.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri