Atentatele din Paris explicate copiilor. Părinte musulman: Este interzis să ucizi în numele Islamului

Data publicării:
manifestatii charlie hebdo - 7214242-AFP Mediafax Foto-DOMINIQUE FAGET-5

Musulmanii intervievaţi de cotidianul francez Le Parisien spun că le-a fost dificil să le explice copiilor de ce profetul Mahomed era un subiect de caricatură pentru jurnaliştii de la Charlie Hebdo şi de ce teroriştii au comis astfel de fapte.

Profetul este de neatins. Nu putem să îl parodiem pe Profet. Dar, chiar dacă oamenii de la Charlie Hebdo au făcut o blasfemie, nu aveau niciun drept să-i omoare. Este interzis să ucizi în numele Islamului”, a explicat un musulman.

Alţi musulmani spun că atentatele din Paris sunt un semnal de alarmă pentru părinţii care ar trebui să îşi controleze mai bine copiii.

Gheorghe Iancu: Libertatea religioasă nu este respectată. Dacă nu se mai înțeleg unii cu alții, s-ar putea restrânge libertățile fundamentale

„Depinde de noi, părinţii, să fim în spatele copiilor noştri pentru a evita derapajele. Eu controlez tot ceea ce fac, verific ce site-uri accesează. Tinerii care nu au păstrat un minut de reculegere pentru victimele atacului sunt nepoliticoşi”, a explicat un alt musulman.

Un alt părinte nevoit să-i explice copilului gestul teroriştilor din Paris spune că situaţiile extreme pot fi prevenite prin educaţia în familie.

Dacă părinţii îi învaţă că nu avem niciun drept să-l reprezentăm pe Profet, că jurnaliştii de la Charlie Hebdo au mers prea departe, să nu fim surprinşi dacă, în sala de clasă, copiii lor ajung să spună că aceşti caricaturişti au murit de gloanţele pe care le-au căutat”, a adăugat un alt musulman.

Franța trimite un portavion în Orientul Mijlociu. Francois Hollande: Este răspunsul la atacurile teroriste

Mulţi dintre musulmanii care au copii spun că trăiesc în fiecare zi cu spaima că tinerii ar putea fi recrutaţi şi astfel ar deveni susţinători ai extremiştilor.  

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri