Atitudine revoluţionară a Bisericii Romano-Catolice. Vaticanul „recunoaşte şi promovează” demnitatea homosexualilor

Data publicării:
papa vatican craciun

Sinodul de la Vatican, care a adunat 200 de episcopi catolici din toată lumea a luat în discuţie cele mai spinoase probleme: avortul, contracepţia, divorţul şi homosexualitatea.

Trebuie să respectăm demnitatea fiecărei persoane. Iar faptul de a fi homosexual nu înseamnă că această demnitate nu trebuie recunoscută şi promovată. Atitudinea Bisericii de a primi persoanele cu orientare homosexuală se bazează pe recunoaşterea demnităţii lor ca persoane”, a spus Bruno Forte, arhiepiscop de Chieti-Vasto.

Pe de altă parte, episcopii întruniţi în sinod au luat în discuţie şi primirea în Biserică a cuplurilor heterosexuale necăsătorite. Paradoxal, deschiderea Vaticanului se loveşte de opiniile ferme ale credincioşilor de rând, care văd căsătoria drept singura definiţie a cuplului.

„Eu cred că un cuplu rămâne uniunea dintre un bărbat şi o femeie. Ceea ce nu presupune nicio intenţie de a limita libertatea personală de a alege”, a mai spus Bruno Forte.

Sinodul a fost convocat de Papa Francisc în urma unui sondaj realizat la nivelul întregii Biserici Catolice. Studiul a arătat că majoritatea credincioşilor resping învăţătura Bisericii cu privire la chestiuni legate de sexualitate şi contracepţie.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri