Au lansat refugiații afgani un jihad al violurilor în Europa?

Data actualizării: Data publicării:
refugiati afgani
FOTO: shutterstock

Valul de refugiați care a inundat Europa de Vest, în 2014, a fost primit de oficiali cu generozitate. Refugiați epuizați ajung cu trenuri și autobuze, iar localnicii îi întâmpină cu cadouri, mâncare și pancarte cu „Refugiați, fiți bineveniți”. Trei ani mai târziu, problemele au început însă să apară, după ce numărul de femei abuzate sexual de refugiații afgani a crescut alarmant.

refugiati afgani
FOTO; shutterstock

La început, violurile erau minimizate, toți credeau că sunt incidente izolate cauzate de un grup mic cu valori extreme. Pe măsură ce incidentele s-au înmulțit, problema nu mai putea fi ascunsă sub covorul corectitudinii politice. În urma reclamațiilor, un detaliu bizar a ieșit la suprafață : majoritatea abuzurilor erau comise de refugiați de o anumită naționalitate: afgani, amintește Cheryl Benar în editorialul ei din The National Interest.

Deși afganii nu erau refugiații așteptați, ci sirienii, autoritățile au fost întelegătoare cu ei întrucât veneau dintr-o țară unde au loc des sinucideri cu bombe și nu existau multe oportunități pentru ei acolo.

Jurnalistul american David French scrie că unul dintre semnele disticte ale jihadiștilor este modul grotesc și sălbatic de se purta cu femeile. Teroriștii din al-Qaeda violează sistematic femeile, iar asta se întâmplă pentru a le împinge să se sinucidă într-un atentat cu bombă. După ce sunt violate cu brutalitate, ele vor fi rușinate și vor considera că singurul mod de a purifica este să se sinucidă într-un restaurant, într-un aeroport sau spital.

Jurnalista austriacă Cheryl Benar scrie de mult timp despre  problemele refugiaților. Ea spune că nu a mai întâlnit până acum un astfel de fenomen: refugiații să comită asemenea acte de violență într-o țară în care au fost primiți cu căldură.

Exemplele din Europa de Vest sunt multe. Unul dintre ele este cazul unei femei care se plimba pe malul Dunării în Viena, alături de cei doi copii ai săi, iar un refugiat afgan a apărut din senin, a aruncat-o la pământ, a mușcat-o, a strâns-o de gât și a încercat să o violeze. Acesta este unul dintre cazurile fericite, întrucât femeia a reușit să scape.

O tânără din Turcia nu a avut însă acest noroc. Fata se afla în Viena la studii. Trei afgani au urmarit-o până într-o baie publică. Au blocat ușa și au lovit-o de mai multe ori cu capul de toaletă până când și-a pierdut cunoștința. Apoi, cei trei au violat-o pe rând. Tânăra a fost internată la spital. Rănile nu au fost doar fizice, fata a rămas cu depresii și este traumatizată de incidentul brutal.

A durat o perioadă pentru ca tiparul să fie recunoscut. Situația a trebuit să devină dramatică în Europa de Vest și multe femei au avut de suferit până când problema a devenit cunoscută public.

Autoritățile au încercat să minimizeze aceste cazuri de abuzuri. De exemplu, după ce o tânără a fost terorizată de 50 de afgani într-o stație de tren din Linz, un oficial al guvernului a spus că a fost „o consecință nefericită a vremii”, iar atunci când va veni vara, grupurile mari de afgani se vor dispersa și nu vor mai sta în grupuri așa mari.

Cei care le iau apărarea încearcă să ofere explicații absurde precum: consumul abuziv de alcool, conflicte culturale și presupusa inabilitate a bărbaților fundamentaliști să se controleze când văd femei. Niciuna nu este însă o scuză, consideră jurnalistul David French. Oamenii nu sunt animale, câteva beri nu transformă bărbații în animale sălbatice și nici apariția unui braț gol al unei femei.

Jurnalista austriacă vine însă cu o explicație și mai deranjantă: pentru afgani, europenii sunt dușmani, iar femeile lor sunt pradă legitimă, precum sunt și celelalte lucruri pe care le pot lua de la ei: bani, pașapoarte sau lucruri din casă.

Concluzia jurnalistei este clară: mulți dintre acești afgani sunt produsele unei educații influențate de americani. 

La sfârșitul unui articol despre abuzurule sexuale din Cologne, Stuttgart și Hamburg, jurnalistul Andrew McCarty a folosit sintagma „jihadul violurilor” pentru a descrie atacurile sistematice și la scară largă a migranților musulmani împotriva femeilor. Acest lucru ne reamintește că jihadul- chiar și jihadul violent – este mai mult decât bombe în mașini, înjunghieri aleatorii sau împușcături în club, este un atac împotriva valorilor occidentale. Europa îi dă Americii o lecție tristă. Compansiunea nu trebuie să ne facă niciodată naivi, încheie David French.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri