Australia acuză China de atac cibernetic

Data publicării:
atacuri cibernetice

Atacul informatic contra Biroului de Meteorologie australian a compromis inclusiv sisteme informatice ale autorităților australiene din domeniul apărării și securității, potrivit postului Australian Broadcasting Corporation, care citează surse guvernamentale de la Canberra.

Un oficial australian a estimat că remedierea problemelor cauzate de respectivul atac cibernetic ar putea dura chiar și câțiva ani și va costa sute de milioane de dolari întrucât sistemul informatic de prognoză meteo nu poate fi închis și este conectat la sistemele altor instituții guvernamentale, printre care Ministerul Apărării.

Guvernul australian nu a comentat în mod public în legătură cu atacul cibernetic respectiv, dar postul Australian Broadcasting Corporation a citat un oficial australian care a afirmat că în spatele acțiunii în cauză se află China”.

Studiile realizate de Biroul de Meteorologie australian au devenit elemente importante ale strategiei de apărare și ale programelor de limitare a efectelor schimbărilor climatice, adaugă DPA.

Potrivit site-ului abc.net.au, un purtător de cuvânt al premierului australian Malcolm Turnbull a declarat că o serie de adversari, printre care actori susținuți de stat și infractori din rețelele de criminalitate organizată”, au fost motivați să comită atacuri cibernetice contra guvernului de la Canberra.

Guvernul ia în serios orice atacuri cibernetice și în prezent își reanalizează politica sa de securitate cibernetică”, a spus el.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri