Australia înăspreşte condiţiile de acordare a cetăţeniei

Data publicării:
Wild Weather Hits Melbourne
Foto: Gulliver/Getty Images

Australia va revizui procesul de acordare a cetăţeniei, pe care îl va face mai dificil, în cadrul unei reforme majore menite să limiteze imigraţia, relatează BBC News citat de News.ro.

Wild Weather Hits Melbourne
Foto: Gulliver/Getty Images

Cei care vor să devină cetăţeni vor trebui să treacă teste mai dificile de cunoaştere a limbii engleze, dar şi să demonstreze că împărtăşesc „valorile australiene”, a afirmat premierul Malcolm Turnbull.

De asemenea, solicitanţii vor trebui să aibă drept de rezidenţă permanentă în ţară timp de patru ani, cu trei ani mai mult decât în prezent.

Cei care vor să obţină cetăţenie trebuie să dovedească faptul că sunt integraţi în comunitate, adăugând adeverinţe de muncă, de student sau de apartenenţă la organizaţii cetăţeneşti.

Măsura vine la două zile după ce Australia a impus condiţii mai stricte pentru acordarea de vize muncitorilor străini.

Turnbull a explicat că modificările au ca scop să garanteze că migranţii sunt mai bine integraţi în comunitate.

„Este important să înţeleagă că îşi iau un angajament faţă de valorile noastre australiene”, a adăugat el.

Întrebat ce înseamnă „valori australiene”, şeful Guvernului a explicat că imigranţii trebuie să demonstreze faptul că susţin libertatea religioasă şi egalitatea între sexe. „Respectarea femeilor şi copiilor (...), aceasta este o valoare australiană cheie”, a afirmat el, adăugând că violenţa internă nu va fi tolerată.

Un imigrant va putea cere cetăţenie de maxim trei ori. 

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri