Australia | O camionetă în flăcări a lovit sediul unei organizații creștine

Data actualizării: Data publicării:
C0NUrm2UsAAbaWB

O dubă plină cu butelii de gaz a intrat miercuri seară, la Canberra, în cartierul general al organizaţiei Australian Christian Lobby (ACL), care militează pentru respectarea valorilor creştine în politica publică.

Setarile tale privind cookie-urile nu permit afisarea continutul din aceasta sectiune. Poti actualiza setarile modulelor coookie direct din browser sau de aici – e nevoie sa accepti cookie-urile social media

Poliţia din Canberra a anunţat că incidentul nu a fost motivat „politic, religios sau ideologic”, dar nici nu a oferit vreun alt motiv.

Şoferul de 35 de ani a suferit arsuri grave după ce o explozie a distrus vehiculul şi a avariat biroul ACL, care era gol.

Potrivit autorităţilor citate de News.ro, bărbatul ar fi aprins buteliile în maşină, înainte de incident. El este internat în prezent în spital, în stare critică.

„Nu credem că există nicio ameninţare la adresa comunităţii în urma acestui incident”, a declarat comandantul de poliţie Mark Walters.

Anterior, directorul ACL Lyle Shelton a explicat că el crede că a fost vorba de “un atac ţintit”.

„Am primit mai multe ameninţări cu moartea şi ameninţări cu violenţe în ultimul an. Acesta este un atac asupra libertăţii de exprimare în Australia, în legătură cu care sunt profund şocat şi pe care nu am crezut că îl voi vedea în viaţa mea”, a spus el.

ACL se descrie drept o “mişcare conservatoare” cu peste 80.000 de membri, care încearcă să aducă influenţa creştină în politica publică.

Organizaţia se opune căsătoriilor între persoane de acelaşi sex, avortului, eutanasiei şi programelor de educaţie din şcoli privind minorităţile sexuale. De asemenea, pledează pentru cenzurarea internetului.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri