Autorităţile din Burkina Faso vor să intre în Mali şi în Niger pentru a-l căuta pe românul răpit

Data publicării:
22616 961720220513862 4982500834519829242 n

 

Cinci persoane înarmate l-au răpit sâmbătă pe român după ce au atacat o patrulă de securitate pe care acesta o conducea, în apropierea minei de mangan din Tambao. Şoferul său şi un jandarm care le asigura protecţia au fost răniţi.

Mina, care se află în provincia Oudalan, în apropierea graniţelor cu Mali şi Niger, este exploatată de Pan African Minerals, o filială a Timis Corporation, compania omului de afaceri român Frank Timiş.

Atacatorii au plecat spre graniţa cu Mali, potrivit unor oficiali din domeniul securităţii din cele două ţări.

„Operaţiunile de căutare continuă. Discutăm cu vecinii noştri Mali şi Niger pentru a obţine dreptul (de a intra) pe teritoriile lor, pentru a-i prinde pe răpitori”, a declarat un ministru din Burkina Faso.

Regimentul de Securitate Prezidenţială din Burkina Faso, un serviciu secret de elită specializat în operaţiuni antiteroriste, a fost trimis în Tambao pentru a sprijini detaşamentul armatei sosit sâmbătă, a afirmat un ofiţer militar.

Potrivit unui oficial din Ministerul Apărării din Mali, „dreptul de urmărire este recunoscut între Mali şi mai mulţi vecini ai săi, printre care Niger şi Burkina Faso. Deci, dacă este necesar, Burkina şi Niger pot exercita acest drept”, a precizat acesta, referindu-se la o prevedere legală conform căreia, în anumite circumstanţe, poliţia şi forţele de securitate din aceste ţări pot urmări infractori pe teritoriile statelor vecine.

Armata şi Guvernul au înfiinţat centre de criză separate pentru a încerca să găsească ostaticul, a afirmat un alt oficial militar. Potrivit unor localnici, forţele de securitate verifică intensiv vehiculele în oraşele din nordul ţării.

Citiți și: Familia românului răpit, chemată la MAE

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri