Avertisment de la Moscova: Rusia va reacționa în cazul aderării Suediei la NATO

Data publicării:
steag rusia steag suedia facebook


Foto: Facebook

Am afirmat de multe ori că alegerea strategiei de apărare și de securitate națională este o chestiune internă și suverană pentru fiecare țară. Dar considerăm în continuare că politica de neparticipare a Suediei la blocuri militare reprezintă un factor important de stabilitate în nordul Europei”, a afirmat Zaharova.

Potrivit acesteia, „un număr de politicieni suedezi și de multe ori reprezentanți ai NATO aflați în vizită, precum și o serie de experți în politici de securitate” încearcă să modifice opinia publică în favoarea alianței.

Este clar că aderarea Suediei la NATO ar avea implicații politico-militare și internaționale, fapt ce va antrena măsuri de răspuns din partea rusă”, a avertizat purtătoarea de cuvânt a MAE rus.

Conform unui recent sondaj de opinie, 37% dintre suedezi s-au declarat în favoarea aderării țării lor la Alianța Nord-Atlantică, în timp ce 36% au fost împotrivă, aceasta fiind pentru prima oară când procentul susținătorilor NATO îl depășește pe cel al adversarilor.

În aprilie, țările nordice, inclusiv Suedia, și-au crescut bugetele destinate apărării. În plus, Suedia și-a intensificat începând de anul trecut cooperarea cu Alianța Nord-Atlantică și cu țările baltice pe fondul crizei din Ucraina.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri