Avertismentul poliţiştilor: Securitatea celui mai mare oraş american se degradează

Data publicării:
politie SUA new york

 

(FOTO wikipedia.org)

"Degradarea (securităţii) pe străzile noastre creşte", a declarat Ed Mullins, preşedintele Sergeants Benevolent Association (SBA), recomandând Partidului Democrat să aleagă alt oraş pentru a-şi organiza Convenţia dinaintea alegerilor prezidenţiale din 2016.

New York-ul, a afirmat el fără vreo reţinere într-o scrisoare deschisă publicată pe o pagină întreagă în ziarul The New York Times (NYT), "face paşi înapoi, către cele mai rele zile ale unei infracţionalităţi crescute".

Mullins, a cărui asociaţie afirmă că reprezintă aproximativ 13.000 de poliţişti activi sau în retragere, a subliniat că atacurile armate au crescut cu 13% în decurs de un an în oraş.

Primarul Bill de Blasio a reacţionat dur faţă de aceste afirmaţii, acuzându-l pe Mullins că este "iresponsabil" şi că "mizează pe frică".

"Suntem cel mai mare oraş sigur din Statele Unite", a declarat el într-o conferinţă de presă convocată în mod expres. "Avem cel mai bun şef de poliţie. Infracţionalitatea a scăzut cu 3,5% faţă de anul trecut în aceeaşi perioadă", a adăugat primarul, precizând că anul acesta au fost comise cu 27 de crime mai puţin faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut.

El a reafirmat că doreşte ca Brooklynul să găzduiască această Convenţie Naţională democrată, apreciind că evenimentul constituie "o mare încurajare" pentru oraş.

De Blasio l-a acuzat pe Mullins că vrea, de fapt, să-şi "scoată pionii la înaintare" în cadrul unei renegocieri a contractelor de muncă.

New York-ul este unul dintre cele cinci oraşe care candidează pentru găzduirea Convenţiei democrate, iar o delegaţie din cadrul partidului a venit la jumătatea lui august să viziteze Barclays Center, în Brooklyn, unde ar putea să fie găzduit evenimentul.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri