Avertizare de zăpadă, emisă „din greșeală” în cea mai caldă zi din acest an

Data publicării:
ninge strada ninsoare zapada - GettyImages - 19 oct 15
FOTO: Gulliver/ Getty Images

Foto: Gulliver/GettyImages

Mulți oameni au fost derutați după ce au primit pe telefoanele mobile o alertă de zăpadă pentru Londra, sud-estul Angliei și sudul Țării Galilor în ciuda temperaturilor care atingeau 21 de grade Celsius, informează bbc.com.

Met Office a dat vina pe o „eroare tehnică”, relatează bbc.com.

Alerta de ninsoare pentru joi seara a fost un test de avertizare care a intrat accidental în direct pe site-ul Met Office și pe aplicația de telefon mobil, a spus instituția. Aceasta a fost, de asemenea, transmisă abonaților prin e-mail, mulți intrând apoi pe social-media cu postări ironice.

Meteorologii au confirmat mai târziu că joi a fost cea mai caldă zi a anului de până acum, cu temperaturi care sunt așteptate să crească în continuare în weekend.

Duminică este de așteptat să fie cea mai fierbinte zi, cu temperaturi așteptate să ajungă la 26 de grade Celsius la Londra și 21 de grade la Edinburgh, mai mari decât în unele zone din Spania și la Los Angeles.

Temperatura medie din Marea Britanie pentru luna mai este de 14 grade Celsius.

Cu toate acestea, unele ploi sunt așteptate vineri seara în Irlanda de Nord și Scoția, iar averse însoțite de furtună sunt prognozate pentru zone din West Midlands și Țara Galilor, a declarat Met Office.

Există, de asemenea, previziuni de la departamentul de mediu (Department for Environment, Food and Rural Affairs, DEFRA) cu privire la cote crescute de poluare pentru duminică, cu niveluri ridicate așteptate în Irlanda de Nord și Scoția.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri