Aviația israeliană a bombardat mai multe ținte din Siria

Data actualizării: Data publicării:
avion israel

Un avion israelian a efectuat sâmbătă un atac asupra unui sector din Siria de unde au fost trase anterior zece proiectile către partea Platoului Golan ocupată de Israel, a anunţat un purtător de cuvânt al armatei, relatează AFP.

Forţele aeriene israeliene au vizat de asemenea două tancuri ale regimului sirian”, în partea de nord a Platoului, a adăugat purtătorul de cuvânt, precizând că proiectilele lansate nu au provocat victime.

„Din cauza încălcării inacceptabile a suveranităţii israeliene, un protest oficial a fost adresat UNDOF”, Forţa ONU însărcinată să supravegheze zona din 1974, a precizat aceeaşi sursă.

S-a mai anunţat că tirurile de proiectile provin de la confruntări interne din Siria” - cu alte cuvinte ele nu vizau sectorul Golan controlat de Israel.

Tiruri de obuze sau proiectile provenind din Siria au avut loc cu regularitate în această regiune, în urma confruntărilor între forţe ale regimului lui Bashar al-Assad şi grupări rebele.

Israelul ocupă din 1967 aproximativ 1.200 de kilometri pătraţi din Platoul Golan, pe care i-a anexat, o decizie care nu a fost recunoscută vreodată de comunitatea internaţională. Aproximativ 510 kilometri pătraţi rămân sub controlul sirienilor.

Israelul şi Siria se află, din punct de vedere tehnic, în continuare în război.

Sursa: News.ro

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri