Avion prăbuşit. V. Putin: Rusia îşi va exercita influenţa asupra separatiştilor pentru a ajuta la anchetă, dar nu este suficient

Data publicării:
putin atitudine cine eu - kremlin-1.ru

 

"Rusia va face tot ce-i stă în putere pentru o anchetă completă, implicând toate părţile, în profunzime şi transparentă", a declarat Putin, citat de agenţiile de presă ruseşti, în cadrul unei reuniuni a Consiliului de Securitate rus.

"Ni se cere să exercităm presiuni asupra rebeliunii. Vom face desigur tot ce stă în puterea noastră, repet, dar acest lucru nu va fi suficient", a adăugat el.

Preşedintele rus a citat un atac cu blindate al forţelor ucrainene la Doneţk, capitala regiunii industriale Donbass unde s-au repliat rebelii. "Trebuie să le cerem autorităţilor ucrainene să respecte normele elementare de decenţă şi să aplice un armistiţiu fie şi numai pe perioada anchetei", a subliniat Putin.

Preşedintele ucrainean, Petro Poroşenko, le-a cerut luni forţelor sale să îşi întrerupă operaţiunile pe o rază de 40 de kilometri în jurul locului prăbuşirii avionului MH17, zonă care nu cuprinde şi Doneţk.

Un avion Boeing 777 aparţinând companiei Malaysia Airlines s-a prăbuşit la 17 iulie într-o zonă controlată de separatiştii proruşi din estul Ucrainei, cel mai probabil doborât de o rachetă. Toate cele 298 de persoane aflate la bordul avionului şi-au pierdut viaţa.

Kievul şi Occidentul îi acuză pe rebelii proruşi şi pe susţinătorii lor de la Kremlin că sunt responsabili pentru această dramă.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri