Avionul prăbușit în Ucraina. Liderii occidentali cer anchetă independentă

Data publicării:
merkel ancheta

„Cel mai negru scenariu a devenit realitate, s-a petrecut unul dintre cele mai mari dezastre din istoria Olandei. Întreaga ţară este şocată de acest eveniment dramatic”, a declarat premierul Olandei, Mark Rutte.

Cancelarul german şi premierul britanic au cerut o anchetă independentă pentru a se stabili cine este responsabil de producerea tragediei.

Trebuie să începem cât mai rapid o anchetă independentă. Încetarea focului este necesară pentru acest lucru şi este important ca persoanele responsabile pentru tragedie să fie deferite justiţiei”, a spus Angela Merkel.

Este un incident îngrozitor, şocant şi oribil. Trebuie să aflăm ce s-a întâmplat şi cum s-a întâmplat. Cei responsabili trebuie traşi la răspundere”, a cerut David Cameron, premierul Marii Britanii.

„Lumea urmăreşte informaţiile referitoare la un avion de pasageri prăbuşit în apropiere de graniţa dintre Rusia şi Ucraina şi care se anunţă a fi o teribilă tragedie”, a comentat și liderul de la Casa Albă, Barack Obama.

În acest timp, Ucraina şi alte state arată cu degetul către Rusia, care în opinia lor, poartă vina morală pentru tragedie.

„Toţi trebuie traşi la răspundere şi făcuţi responsabili. Mă refer la toţi cei care îi susţin pe aceşti terorişti, inclusiv Federaţia Rusă şi regimul rusesc”, a afirmat premierul Arseni Iațeniuk.

Președintele rus, Vladimir Putin, preşedintele Rusiei, dă vina pe Ucraina: „Nu există îndoială că statul pe teritoriul căruia s-a petrecut acest lucru poartă responsabilitatea acestei teribile tragedii”.

Ideea că Rusia poate susţine cumva că nu a avut nimic de-a face cu asta, pentru că s-a petrecut în spaţiul aerian al Ucrainei, sincer, nu stă în picioare”, a replicat Tony Abbot, premierul Australiei.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri