Avionul spaţial misterios X-37B a ajuns pe Terra

Data publicării:
download 1-2

FOTO www.af.mil

Dispozitivul fără pilot X-37B, asemănător unei navete spaţiale, a aterizat la baza aeriană Vandenberg, în California (vest). Ultima sa misiune, ţinută la secret, a început la 11 decembrie, notează Mediafax.

"Sunt extrem de mândru că echipa noastră a reuşit această a treia aterizare în siguranţă deplină", a explicat comandantul Keith Balts al Escadrilei spaţiale 30 după aterizarea X-37B, la ora locală 09.24 (19.24, ora României).

Dispozitivul fără pilot X-37B, asemănător unei navete spaţiale, a aterizat la baza aeriană Vandenberg, în California (vest). Ultima sa misiune, ţinută la secret, a început la 11 decembrie. X-37B, construită de United Launch Alliance, s-a întors din a treia misiune pe orbită. Primele două misiuni au durat 225 şi, respectiv, 469 de zile.

Avionul spaţial robotizat, asemănător unei navete, a fost lansat pentru prima dată pe orbita Pământului în aprilie 2010, misiunea lui fiind una secretă. Ulterior, el a fost lansat din nou în spaţiu în 2011 şi a revenit pe Terra în iunie 2012, informează CNN.

Acum, după o altă misiune care a durat 21 de luni (decembrie 2012 - octombrie 2014), naveta a aterizat vineri la baza aeriană Vandenberg din California, informează BBC. Scopul misiunilor avionului nu este clar, recent apărând o teorie conform căreia nava a urmărit laboratorul spaţial al Chinei.

Singura explicaţie credibilă privind misiunea navei este testarea de tehnologii care ar putea fi folosite în viitoarele misiuni spaţiale.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri