Barack Obama anunţă noi sancțiuni împotriva Rusiei

Data publicării:
obama la birou

"Astăzi ne alăturăm Uniunii Europene anunţând că ne vom intensifica sancţiunile”, a declarat Obama într-un comunicat, precizând că detaliile acestor noi măsuri vor fi anunţate vineri, relatează AFP.

Statele membre ale Uniunii Europene au ajuns joi la un acord pentru ca noile sancţiuni economice împotriva Rusiei să intre în vigoare de vineri. Acestea vizează şase mari companii din domeniul apărării şi energiei, precum şi 24 de personalităţi, între care oligarhi ruşi şi lideri separatişti ucraineni. Potrivit Mediafax.

Preşedintele Consiliului European, Herman Van Rompuy, a declarat joi că UE va realiza până la sfârşitul lui septembrie o „evaluare exhaustivă” a progreselor din Ucraina în cadrul planului de pace şi, în funcţie de această evaluare, intenţionează să „amendeze, suspende sau să abroge” sancţiunile împotriva Rusiei.

În urma acestei evaluări şi dacă situaţia din teren o permite, Comisia şi Serviciul de Acţiune Externă al UE sunt invitate să facă propuneri pentru a amenda, suspenda sau abroga setul de sancţiuni, în totalitate sau parţial”, a declarat Herman Van Rompuy, după decizia statelor membre de a aplica începând de vineri noile sancţiuni economice împotriva Rusiei.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri