Barack Obama, criticat de conservatorii din Etiopia

Data publicării:
obama strangand din buze - getty

Mii de oameni, majoritatea tineri, s-au adunat pe stadionul din Nairobi pentru a-l asculta pe fiul Kenyei, aşa cum a fost numit preşedintele Barack Obama de presa locală. Într-un lung discurs, liderul american i-a avertizat pe kenyeni asupra pericolelor care le pot umbri viitorul, precum violenţa etnică, discriminarea, corupţia, dar şi terorismul.

„Desigur, aici, în Kenya, ştim că spectrul terorismului a atins mult prea multe vieţi şi ne aducem aminte de americanii şi kenyenii care au murit unii lângă alţii în atacul asupra ambasadei noastre în anii '90. Kenya se află la o răscruce de drumuri - un moment plin de pericol, dar şi de o uriaşă promisiune”, a spus Barack Obama, preşedintele SUA.

În timpul vizitei sale în Kenya, liderul de la Casa Albă a criticat şi discriminarea homosexualilor prezentă în aproape toate ţările africane.

„Voi fi clar în această chestiune. Dacă este un cetăţean care respectă legile, ideea că ar trebui tratat diferit sau abuzat din cauza celui pe care alege să îl iubească este greşită. Pur şi simplu”, a mai spus Barack Obama.

Comentariile asupra drepturilor homosexualilor au stârnit imediat criticile conservatorilor.

„Obama poate privi lucrurile dintr-o perspectivă diferită, poate că dintr-un punct de vedere secular. Familia este formată dintr-un bărbat şi o femeie şi, bineînţeles, roadele unirii lor”, a afirmat Peter Kamomoe, preot.

Până marţi, liderul american se va afla în Etiopia, unde va participa la summitul Uniunii Africane, o premieră în istoria organizaţiei.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri