Barack Obama, discurs despre starea naţiunii: „Întoarcem pagina. Întrebarea nu este dacă America conduce lumea, ci cum o face”

Data publicării:
461856070 1

Preşedintele american a vorbit şi despre situaţia din Ucraina, afirmând că marile puteri nu pot intimida ţările mici, dar şi despre accelerarea negocierilor comerciale cu Europa. Este cel de-al şaselea discurs al lui Barack Obama despre Starea Naţiunii.

„Ne aflăm de 15 ani într-un nou secol. Cincisprezece ani care au început cu un atac terorist pe teritoriul nostru, care au generat două războaie lungi şi costisitoare, care au fost martorii unei recesiuni violente ce s-a extins în ţara noastră şi în lume. A fost şi este o perioadă grea pentru mulţi, dar, în această seară, întoarcem pagina”, așa și-a început Barack Obama, preşedintele SUA, al șaselea discurs despre starea națiunii.

Prima mea datorie în calitate de comandant suprem al armatei este aceea de a apăra Statele Unite ale Americii. În acest sens, întrebarea care se pune nu este aceea dacă America conduce lumea, ci cum o face. În primul rând, trebuie să fim solidari cu oameni din întreaga lume care au fost vizaţi de teroriști - de la o școală din Pakistan, la străzile din Paris. Vom continua să vânăm teroriști și să le distrugem reţelele”, a mai spus președintele Statelor Unite.

Liderul de la Casa Albă a promis că una dintre cele mai de temut grupări teroriste din prezent, Statul Islamic, va fi învinsă.

Acest efort va lua timp, va trebui să ne concentrăm. Dar vom reuşi. Îndemn Congresul să arate lumii că suntem uniţi în această misiune şi să adopte o rezoluţie care autorizează folosirea forţei împotriva Statului Islamic”, a completat Barack Obama.

Barack Obama a promis că până la finalul mandatului va închide închisoarea de la Guantanamo, una dintre primele sale promisiuni din prima campanie electorală: „Este timpul să termin această treabă. Nu îmi voi opri eforturile pentru închiderea închisorii de la Guantanamo. Este timpul să închidem Guantanamo.”

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri