Sari la conținut
News Alert

Barack Obama, discurs la televiziunea cubaneză

De asemenea, tot astăzi Barack Obama se va întâlni cu disidenţi şi reprezentanţi ai societăţii civile, la ambasada americană. După-amiază va asista la un meci de baseball între naţionala Cubei şi o echipă din Florida, iar seara porneşte spre Argentina.

Președintele Barack Obama a ajuns duminică seara în Cuba alături de familia sa. Vizita este considerată una istorică, întrucât de aproape un secol un președinte american nu a mai vizitat această țară. 

Sosirea lui Barack Obama a scos din case sute de cubanezi, care l-au primit pe liderul de la Washington ca pe unul de-al lor. 

De asemenea, Barack Obama a devenit primul lider american care a luat cuvântul în Palatul Revoluţiei de la Havana, un simbol al luptei împotriva imperialismului american. Preşedintele Statelor Unite a vorbit despre apropiere şi respect în relaţiile dintre cele două ţări, în conferinţa de presă susţinută aseară alături de Raul Castro.

Evenimentul n-a fost lipsit de momente uşor stânjenitoare. Liderul cubanez şi-a pierdut cumpătul la întrebarea unui jurnalist despre deţinuţii politic. Cea mai comentată a fost însă strângerea de mână ratată de la final dintre cei doi lideri.

Citiți și: 
GALERIE FOTO. O întâlnire istorică, în imagini
Castro s-a enervat în timpul conferinţei de presă cu Obama, când a fost întrebat despre deţinuţii politic
BUSINESS CLUB. Noua strategie americană pentru o invazie în Cuba