Barack Obama: Europa să îşi examineze politicile energetice, să nu mai fie dependentă

Data publicării:
Obama-1

 

„E foarte util pentru Europa să îşi dezvolte propriile resurse energetice, aşa cum au făcut şi SUA, pentru că nu există un mijloc facil de a ne apăra şi pentru că nu există reurse energetice ieftine şi accesibile, există greutăţi şi cred că Europa trebuie în mod colectiv să examineze politicile energetice şi să nu mai fie dependentă din punct de vedere energetic”, a declarat Barack Obama.

„Suntem hotărâţi să izolăm Rusia. Dacă va continua această politică efectele auspra economiei sale vor fi şi mai severe”, a subliniat Obama.

„E o rută a gazelor care să nu vină din Rusia. Acum încercăm să rezolvăm problemele care ţin de interconectarea pieţelor. Europa lucrează intens ca sa îşi reducă dependenţa energetică”, a declarat preşedintele Comisiei Europene, Jose Manuel Barroso.

„Statele Unite şi Europa sunt unite” în criza ucraineană, iar „Rusia este singură”, a adăugat Obama.

„Când miniştrii NATO se vor întâlni în aprilie le-am sugerat şefilor de stat – state membre NATO - se se asigure că planurile de securitate sunt la zi şi că facem mai mult pentru a ne asigura că prezenţa NATO în aceste state este la nivelul oportun. Putem face acest lucru prin mijloacele şi resursele pe care le avem în prezent. Dacă avem o politică bine pusă la punct nu avem de ce să ne fie teamă. Cred că pentru termen mediu şi lung trebuie să ne asigurăm că toată lumea participă şi nu e vorba doar efoturile unei singure ţări. Toată lumea trebuie să se asigure că e parte la acest efort”, a mai spus preşedintele SUA.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri