Barack Obama: Fără acordul cu Iranul, riscăm extinderea războiului în Orientul Mijlociu

Data publicării:
obama biden discurs iran faebook

Potrivit liderului de la Casa Albă, acordul permite controlul programului nuclear al Teheranului şi împiedică deteriorarea echilibrului politic din Orientul Mijlociu. Acordul priveşte limitarea programului nuclear al Teheranului în schimbul relaxării sancţiunilor economice impuse de Occident. Acordul a fost primit, însă, cu critici dure de republicani în Statele Unite şi de Israel pe scena internaţională.

„Cu ajutorul acestui acord tăiem Iranului toate căile de a ajunge la un program nuclear militar. Programul nuclear al Iranului va fi supus unor limitări severe mulţi ani de acum încolo. Fără acest acord, aceste căi ale Iranului de a ajunge la o armă nucleară rămân deschise”, a spus președintele american.

Citiți și:

Explicațiile geopolitice ale acordului nuclear iranian

Cu ajutorul acestui acord avem şansa de a îndepărta în mod paşnic o ameninţare la adresa securităţii regionale şi internaţionale. Fără ajutorul acestui acord, riscăm extinderea războiului în Orientul Mijlociu, iar alte ţări din regiune s-ar simţi obligate să-şi dezvolte propriile lor programe nucleare”, a adăugat el.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri