Barack Obama, impresionat de inventatorii sosiți la Casa Albă

Data publicării:
ObamaInventatori

Zeci de elevi şi studenţi de pe tot teritoriul Statelor Unite şi-au adus cele mai bune invenţii şi proiecte ştiinţifice la Casa Albă şi au avut surpriza ca preşedintele Barack Obama să testeze personal unele dintre invenţii.

După ce a făcut un adevarat tur de forță printre zecile de proiecte și invenții, liderul de la Casa Albă s-a declarat mulțumit.

„Fiecare copil pe care l-am întâlnit aici este extraordinar. Ei ne amintesc faptul că avem atât de multe talente care pot fi exploatate dacă ne unim forţele”, a spus Barack Obama.

Proiectele tinerilor oameni de știința l-au impresioant atât de mult, încât președintele american a fost nevoit să recunoască faptul că nu era atât de îndemânatic pe vremea când era elev.

„În copilărie, proiectele mele stiinţifice nu erau aşa reuşite precum cele pe care le vedem aici. Într-un an, din greşeală, am uscat nişte plante ca parte a unui experiment ştiinţific. Altădată, mai mulţi soareci au scăpat în apartamentul bunicii mele. Aceste experimente nu m-au dus direct la Casa Albă”, a mai spus Barack Obama.

Primul târg de ştiinţă a avut loc la Casa Albă în anul 2009, chiar la iniţiativa lui Barack Obama. Preşedintele american speră că prin această iniţiativă să dea o mână de ajutor tinerilor inventatori şi să sprijine munca de cercetare.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri