Barack Obama: Marea Britanie trebuie să rămână în UE

Data publicării:
Obama Cameron-AFP Mediafax Foto-Gregory Shamus

Barack Obama și David Cameron / FOTO: MediafaxFoto

Apartenenţa Marii Britanii la UE „ne oferă mai multă încredere privind puterea uniunii transatlantice”, a afirmat Obama, în interviul acordat BBC înainte de a pleca în Kenya.

Preşedintele american a mai apreciat că UE „a făcut lumea mai sigură şi mai prosperă”, iar Marea Britanie este „cel mai bun partener” al SUA, informează Mediafax.

Barack Obama l-a descris pe premierul britanic David Cameron drept un „partener remarcabil” şi a felicitat Guvernul său pentru că a atins ţinta stabilită de NATO de a aloca 2% din PIB pentru apărare.

Liderul american a negat că ar fi exercitat presiuni asupra premierului britanic pentru a atinge această ţintă, dar a afirmat că au avut „o conversaţie onestă”.

David Cameron le-a promis britanicilor că va organiza un referendum privind apartenenţa ţării la UE până la sfârşitul lui 2017, după renegocierea condiţiilor pentru menţinerea Marii Britanii în blocul comunitar. Premierul a precizat că va pleda pentru menţinerea ţării în UE dacă va obţine reformele dorite.

După interviul lui Barack Obama, parlamentarul conservator britanic Tom Pursglove a afirmat că apartenenţa la UE este „problema poporului britanic” şi nimeni nu îi poate spune ce să facă.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri