Barack Obama: Referendumul din Crimeea este neconstituţional

Data publicării:
obama la birou-1

Declarația președintelui american vine după ce acesta și premierul britanic David Cameron au declarat că situaţia actuală din Ucraina este „inacceptabilă” şi au afirmat că Rusia plăteşte deja pentru intervenţia sa, potrivit Casei Albe.

Barack Obama și David Cameron şi-au „exprimat grava preocupare faţă de încălcările evidente de către Rusia a suveranităţii şi integrităţii teritoriale a Ucrainei şi ambii au notat că situaţia actuală este inacceptabilă”, a precizat Casa Albă într-un comunicat citat de Mediafax.

Rusia a început deja să plătească pentru faptele sale, prin scăderea încrederii unor investitori”, a dat asigurări Casa Albă.

La rândul său, Downing Street a subliniat un acord între cei doi aliaţi cu privire la necesitatea „de a continua să lucreze împreună pentru o detensionare a (situaţiei) şi pentru disuadarea Rusiei”.

Un purtător de cuvânt al lui David Cameron a notat că autorităţile ruse „încă nu şi-au retras trupele la baze şi refuză să recunoască Guvernul interimar de la Kiev, în timp ce situaţia din teren rămâne extrem de tensionată”.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri