Bărbat de culoare din SUA, împuşcat de opt ori în spate de un poliţist

Data publicării:
negru sua

Poliţistul l-a împuşcat de opt ori în spate pe bărbatul de culoare în timp ce acesta încerca să fugă. Apoi, în imaginile înregistrate se vede cum ofiţerul merge către victima care zace la pământ şi îi pune cătuşe. Poliţistul revine la locul de unde a tras în suspect, ridică un obiect din iarbă, merge înapoi la bărbatul împuşcat şi îl aruncă lângă el. Se pare că obiectul era arma cu şocuri electrice, despre care ofiţerul le-a declarat colegilor că îi fusese luată cu forţa de suspect. Acesta fusese oprit la un control de rutină în trafic.

Familia bărbatului împuşcat speră ca justiţia să le facă dreptate.

„Am aflat adevărul, acesta a ieşit la iveală. Nu-l putem aduce pe fratele meu înapoi şi familia îi deplânge moartea, dar cred că s-a făcut dreptate. Nu consider că toţi poliţiştii sunt răi, dar există şi unii răi acolo şi nu mai vreau să văd pe nimeni împuşcat aşa cum a fost fratele meu”, spune Anthony Scott, fratele bărbatului împuşcat.

În paralel cu inculparea poliţistului şi aducerea lui în faţa judecătorilor, FBI şi Departamentul pentru Justiţie au început anchete separate. Autorităţile din oraşul North Charleston au recunoscut că, dacă nu ar fi apărut filmarea, poliţistului nu i s-ar fi adus nicio acuzaţie.

„Când te înşeli, te înşeli. Dacă iei o decizie proastă, nu-mi pasă dacă ai insignă sau eşti doar un cetăţean de pe stradă. Nu ai decât să trăieşti consecinţele acelei decizii”, a declarat Keith Summey, primarul din North Charleston.

Noul incident din Carolina de Sud vine pe fondul unei situaţii extrem de tensionate apărute în urma unor cazuri similare, când poliţişti albi au ucis persoane de culoare, iar cei mai mulţi ofiţeri nu au fost inculpaţi pentru faptele lor.

Cel mai cunoscut caz este cel al adolescentului Michael Brown, împuşcat mortal anul trecut în Ferguson, ceea ce a generat valuri de proteste pe tot teritoriul Statelor Unite.   

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri