Bayern Munchen a anunțat o donație de un milion de euro pentru refugiați

Data publicării:
GettyImages-483553713

Foto: Gulliver/GettyImages 

Clubul bavarez, prin secțiunea sa de tineret, a planificat punerea în aplicare în săptămânile următoare a „unei tabere de antrenament” pentru tinerii refugiați, care vor beneficia de masă, echipamente de fotbal și cursuri de limbă germană, scrie Agerpres.

Cel mai titrat club din Germania a prevăzut de asemenea o donație de un milion de euro, după un meci amical special, pentru a veni în ajutorul refugiaților.

În plus, jucătorii echipei vor intra pe terenul de pe Allianz Arena ținând cu o mână un copil german și cu cealaltă un tânăr refugiat, la următorul meci de campionat, pe 12 septembrie, cu Augsburg. 

„La Bayern considerăm că este responsabilitatea noastră socială să-i ajutăm pe refugiați. Trebuie să ajutăm copiii, femeile și bărbații aflați în nevoie, să fim alături de ei în Germania”', a comentat Karl-Heinz Rummenigge, șeful clubului care a stabilit acest program în strânsă colaborare cu ministrul de Interne al Bavariei. 

Inițiativa bavareză intervine a doua zi după un apel lansat de campionii mondiali din 2014, cu căpitanul lor Bastian Schweinsteiger în frunte, pentru a denunța atacurile xenofobe împotriva refugiaților străini și pentru a le veni acestora în ajutor. 

„Contra violenței și xenofobiei”, clamează pancartele ținute de căpitanul echipei și de alți jucători, într-o video postat pe site-ul Federației germane. Ei fac apel de asemenea la „respect”, la „ajutor”, la „integrare” și la „fair-play”.

Germania se așteaptă să primească circa 800.000 de cereri de azil anul acesta, adică de patru ori mai mult decât cele 202.834 înregistrate anul trecut.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri