Benjamin Netanyahu a acuzat Iranul că ar pregăti un „nou genocid” contra evreilor

Data publicării:
Benjamin Netanyahu mediafax-2
FOTO: Mediafax

Evreii și statul Israel creat după Al Doilea Război Mondial sunt vizate de ură încă de mult timp”, a spus Netanyahu cu ocazia unei ceremonii desfășurate la memorialul Yad Vashem dedicat victimelor Holocaustului.

Unele lucruri nu se schimbă, dar vă pot spune ce s-a schimbat. Noi, evreii, ne-am schimbat. Nu mai suntem oamenii fără un stat care caută la infinit un refugiu. Nu mai suntem oamenii neputincioși care le cerem altora să ne ajute. Astăzi, suntem capabili de a ne proteja și de a ne apăra libertatea. Ayatollahii iranieni neagă realitatea Holocaustului pregătind un nou genocid contra poporului nostru. Un lucru trebuie să fie clar: poporul evreu se va apăra singur de orice amenințare”, a spus șeful guvernului israelian.

El a adăugat că acordul în domeniul nuclear pe care marile puteri încearcă în prezent să îl încheie cu Iranul ar face ca Teheranul să fie în măsură să producă arma nucleară în câteva luni. „Un astfel de acord este inacceptabil pentru Israel. Noi ne vom opune ferm unui asemenea acord”, a mai subliniat Netanyahu.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri