„Berea tartinabilă”, produsul unei colaborări ingenioase între un fabricant de ciocolată și o berărie

Data publicării:
BERE

Italienii sunt cunoscuţi pentru inventarea cremei de ciocolată Nuttela, dar acum în meniul pentru micul dejun introduc ceva mai tare: crema de bere. Birra Spalmabile, în traducere „berea tartinabilă” e produsul unei colaborări ingenioase între un fabricant de ciocolată și o berărie.

Rezultatul celor de la Alta Quota e o pastă dulce cu aromă puternică de hamei, cu foarte multă bere și zero ciocolată. Poate că nu e produsul pe care consumatorii și l-au dorit dintotdeauna dar e unic și mulți îl încearcă măcar din curiozitate.

Dacă Nutella vine într-o singură variantă, clienții Birra Spalmabile au de ales între două creme de bere: una blondă și una brună. Greta Blond Ale se face cu bere Greta, e mai dulce, mai fructată, iar producătorii recomandă să fie consumată alături de brânzeturi învechite.

Omid Dark Ale e pastă de bere brună, cu o aromă ceva mai intensă și 40% conținut de bere. Deși produsul nu are nicio urmă de alcool, poate fi folosit pentru a face orice cu gust de bere. Creatorii recomandă folosirea cremei în produsele de cofetărie, la prăjituri sau chiar torturi dar și în rețetele de înghețată și foietaje. Poate că ideea unor gogoși cu gust de bere le repugnă unora însă berea tartinabilă se bucură de succes peste așteptări. Inițial a fost comercializată în câteva magazine selecte din Italia, dar acum producătorii încearcă să-și extindă piața.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri