Bilanţul atacurilor chimice din Siria: 100 de morţi şi 400 de răniţi

Data publicării:
Tensions Rise Along The Israeli/Syrian Border
GOLAN HEIGHTS - MAY 07: (ISRAEL OUT) A cloud from an explosion rises near the Syrian village of Al' Rafide at the border with Israel May 7, 2013 in the Israeli-annexed Golan Heights. Syria has accused Israel of launching a series of airstrikes on targets near the Lebanon/Syria border, including an arms shipment and the Jamraya research centre, that was thought to produce chemical weapons. (Photo by Uriel Sinai/Getty Images)

Bilanţul atacurilor chimice de marţi dimineaţă, din Siria, a ajuns la 100 de morţi şi 400 de răniţi, a anunţat Uniunea Organizaţiilor de Salvare şi Îngrijiri Medicale (UOSSM), potrivit News.ro.

Tensions Rise Along The Israeli/Syrian Border
FOTO: Gulliver/Getty Images

„La 17.15 (18.15 ora României – n.r.), bilanţul atacurilor chimice este de 100 de morţi prin sufocare şi 400 de victime, în urma mai multor atacuri chimice în masă cu gaz toxic, începând din această dimineaţă (marţi – n.r.), în satul Khan Sheikhoun, din sudul regiunii Idleb”, a anunţat organizaţia într-un comunicat.

„Centrul Căştilor Albe de la Khan Sheikhoun, precum şi spitalul Al-Rahme au fost afectate de un atac chimic”, se adaugă în text. „S-au înregistrat aproximativ 40 de atacuri de la 6.30 (7.30 ora României). Acestea continuă în prezent”, a precizat organizaţia.

Bilanţul precedent, publicat de Observatorul Sirian pentru Drepturile Omului şi de medicii aflaţi în zona controlată de rebeli, era de cel puţin 58 de morţi, dintre care 11 copii mai mici de opt ani.

Observatorul Sirian pentru Drepturile Omului a acuzat regimul sirian pentru atac, o informaţie respinsă, însă, de o sursă militară siriană. 

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri