Bilanțul cutremurului din Taiwan a ajuns la 18 morți

Data publicării:
cutremur taiwan

Echipele de salvare spun că cele mai multe victime au fost prinse sub ruine în locuri foarte greu accesibile. 10 clădiri din Taiwan s-au prăbuşit şi alte cinci sunt înclinate puternic. Autorităţile taiwaneze iau în calcul şi posibilitatea ca de vină să fi fost materialele de construcţie proaste.

Echipele de salvare muncesc fără oprire ca să găsească supravieţuitori sub ruinele blocului de 17 etaje prăbuşit în Taiwan. Doi copii au fost scoşi în viaţă, la o zi după seism. Autorităţile promit că nu vor renunţa la căutări.

Patru echipe de salvare caută în interiorul clădirii prăbuşite. Folosim echipamente speciale de detectare a supravieţuitorilor”, a declarat șeful uneia dintre echipele de salvare, Cheng Chi-Feng.

Unii locuitori din oraş au venit să le dea o mână de ajutor medicilor şi pompierilor.

Blocul prăbuşit fusese dat în folosinţă în 1994, iar oficialii din Tainan vor începe o investigaţie în legătură cu modul în care a fost realizată construcţia. Un reprezentant al municipalităţii a spus că este posibil ca oţelul şi betonul folosite să fi fost de proastă calitate. Mai mult, locatarii susţin că au descoperit cutii de tablă în stâlpii de rezistenţă ai complexului rezidenţial.

Dacă aceste informaţii vor fi confirmate, va fi greu ca cineva să fie tras la răspundere, deoarece firmele care s-au ocupat de proiectarea şi construcţia blocului nu mai există.  

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri