Biletele cu seria câștigătoare la Loteria spaniolă, cumpărate într-o localitate cu 11.000 de români

Data publicării:
GettyImages-460776530

ACTUALIZARE 14.20.

Premiul cel mare, în valoare de patru milioane de euro, al Loteriei de Crăciun din Spania va fi împărţit de 160 de persoane. Dintre cei aproximativ 80.000 de rezidenţi din Roquetas de Mar, peste 11.000 sunt români.

Până şi seria biletelor câştigătoare a fost extrasă de o româncă. Este vorba despre Lorena Ştefan, o fetiţă în vârstă de 12 ani.  


Marele premiu de patru milioane de euro de la loteria El Gordo, din Spania, a fost câștigat de cumpărătorii biletelor cu seria 79140. Acestea au fost vândute doar în localitatea Roquetas de Mar. Oraşul numără un pic peste 80.000 de locuitori, iar 11.000 dintre ei sunt români. 

Valoarea totală a premiilor de la Loteria spaniolă este de peste două miliarde de euro. 

Zeci de premii s-au extras până acum, iar printre câştigători se numără şi un deputat socialist şi ministrul Culturii din Spania.  

Unii dintre norocoşi au mers deja la agenţiile de unde şi-au achiziţionat biletele de loterie unde şi-au revendicat premiile. Trei sferturi din populaţia statului iberic a cumpărat bilete pentru loteria El Gordo.


El Gordo, sau Grăsunul, este o extragere loto specială. Bilele extrase sunt preluate de copii, care anunţă cântând numerele câştigătoare şi premiile oferite. Este cea mai mare extragere loto spaniolă, iar potul de patru milioane de euro se împarte între cei care au bilete cu numărul câştigător.

El Gordo a devenit şi mai popular odată cu începerea crizei economice. Pe lângă premiile mari, Grăsunul împarte şi mii de premii mai mici, de câte o mie de euro.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri