Bill Clinton irită Ungaria și Polonia

Data publicării:
bill clinton GettyImages-528387384
Foto: Guliver / GettyImages

Viktor Orban crede că Ungaria şi Polonia merită mai mult respect din partea Statelor Unite. Premierul maghiar reacţionează astfel la nişte comentarii făcute de fostul preşedinte american, Bill Clinton, care au provocat furie atât la Budapesta, cât şi la Varşovia.

„Polonia şi Ungaria, două ţări care nu ar fi libere fără Statele Unite şi fără lungul Război Rece, au decis acum că democraţia aceasta este o treabă prea complicată şi vor un stil de conducere ca al lui Putin. Adică vor o dictatură şi să ţină străinii în afara graniţelor lor. Vă sună cunoscut?”, a declarat de curând fostul președinte al Statelor Unite.

Viktor Orban a contraatacat rapid: a spus că fostul preşedinte american vorbeşte la comanda miliardarului de origine maghiară George Soros.

„Trebuie să ne uităm cine se află în spatele Partidului Democrat: George Soros. Gura e a lui Clinton, dar vocea e a lui Soros”, a spus Viktor Orban.

Președintele polonez, Andrej Duda, a comentat declarațiile fostului președinte american punându-le pe seama implicării emoționale în campania electorală a soției sale.  Şi Jaroslaw Kaczynski, liderul Partidului Lege şi Justiţie aflat la putere în Polonia, i-a transmis un mesaj fostului preşedinte american.

Dacă cineva simte că în Polonia nu e democraţie, ar trebui să meargă la doctor, pentru un consult”, a spus, scurt, Jaroslaw Kaczynski.

Ambasada SUA la Varşovia a reacţionat, la rândul ei, în această polemică și a precizat pe Twitter că numai declarațiile din partea unor reprezentanți ai administrației americane reprezeintă poziția oficială a SUA.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri