Biroul NATO în Republica Moldova, inaugurat. Reacția lui Dodon

Data actualizării: Data publicării:
igor dodon - kremlin.ru
Foto: kremlin.ru

După mai multe luni de tergiversări, biroul NATO în Republica Moldova a fost inaugurat la Chişinău. La festivitate au participat premierul Pavel Filip şi secretarul general adjunct al Alianţei, Rose Gottemoeller.

Înfiinţarea acestui oficiu a fost privită ostil de la bun început de preşedintele Republicii Moldova care în februarie ameninţa că dacă planurile vor fi finalizate va ordona închiderea biroului.

Deocamdată prima reacţie a venit pe Facebook, unde Igor Dodon a scris că acum există şi mai multe riscuri la adresa securităţii naţionale.

Rose Gottemoeller, secretarul general adjunct al NATO: „Parteneriatul nostru se concentrează pe îmbunătăţirea condiţiilor de trai în Republica Moldova. Nu furnizăm echipament militar sau armament, ci ne vom folosi expertiza în mai multe domenii care includ distrugerea minelor antipersonal şi a substanţelor chimice periculoase, îmbunătăţirea capacităţilor Moldovei în apărarea cibernetică şi sprijin în îmbunătăţirea guvernării, în lupta anticorupţie şi în amplificarea rolului femeilor în demersurile de pace şi securitate”.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri