Bitcoin, spre 10.000 de dolari

Data publicării:
Bitcoin Cryptocurrency Is Booming
LONDON, ENGLAND - OCTOBER 24: A visual representation of the digital Cryptocurrency, Bitcoin on October 24, 2017 in London, England. Cryptocurrencies including Bitcoin, Ethereum, and Lightcoin have seen unprecedented growth in 2017, despite remaining extremely volatile. While digital currencies across the board have divided opinion between financial institutions, and now have a market cap of around 175 Billion USD, the crypto sector coninues to grow, as it sees wider mainstreem adoption. (Photo by Dan Kitwood/Getty Images)

Frenezia Bitcoin continuă, deşi semnalele că avem de-a face cu o speculaţie se înmulţesc. La mai puţin de o săptămână după ce preţul a depăşit 8.000 de dolari, bitcoin a spart şi pragul de 9.000 şi este foarte aproape de 10.000 de dolari.

Bitcoin Cryptocurrency Is Booming
FOTO: Getty Images

Galopul e alimentat de speranţa că monedele virtuale îşi fac încet-încet loc în industria mare a finanţelor, însă reacţiile pe preţ par exagerate.

Valoarea unui bitcoin a crescut de zece ori de la începutul anului, iar ethereum a urcat cu 25% numai în ultima săptămână.

Pare că nicio investiţie din lume nu e mai profitabilă de atât şi tocmai aceasta e ideea care-i împinge pe mulţi să investească. Cât va mai dura optimismul rămâne de văzut. E aşteptată o corecţie dură, o prăbuşire a preţului, însă până acolo se îngroaşă rândurile celor care vor să câştige ceva din mania bitcoin. În acest an s-au înfiinţat mai bine de o sută de fonduri de hedging care pariază în principal pe monede virtuale.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri