Boeing şi Malaysia Airlines, acţionate în judecată de tatăl unui pasager din avionul dispărut

Data publicării:
malaezian

Companiile Boeing şi Malaysia Airlines au fost date în judecată de tatăl unuia dintre pasagerii cursei aviatice dispărute în urmă cu peste două săptămâni. Bărbatul vrea să afle dacă zborul MH 370 s-a prăbuşit din cauza unor defecte de proiectare sau a unei defecţiuni mecanice. Între timp, căutările aeronavei au fost reluate, iar oficialii malaezieni spun că circa 122 de obiecte au fost observate plutind pe ocean.

Este o zonă foarte greu accesibilă din sudul Oceanului Indian, pe care marinarii o denumesc „ţinutul umbrei”, din cauza condiţiilor extreme. Cele 122 de obiecte de diferite dimensiuni au fost observate totuşi de un satelit francez.

Oficialii malaezieni nu au confirmat însă dacă este vorba despre rămăşiţe ale avionului malaezian. „Unele obiecte au o lungime de un metru, altele au aproximativ 23 de metri. Unele dintre ele lucesc, lucru care ar putea însemna că sunt dintr-un material solid”, a declarat ministrul malaezian al Transporturilor, Hishammuddin Hussein.

Resturile au fost descoperite la aproximativ 2500 de kilometri de oraşul australian Perth, adică în aceeaşi zonă în care alte obiecte au fost observate de sateliţii chinezi şi australieni. Este vorba de o suprafaţă de 400 de kilometri pătraţi, foarte greu accesibilă, locul în care se întâlnesc oceanele Indian şi Antarctic, iar marinarii îl numesc „ţinutul umbrei”, din cauza condiţiilor extreme - rafale puternice, valuri care ating 15 de metri şi aisberguri.

Între timp, rudele celor 239 de oameni care se aflau la bordul aeronavei refuză să accepte că nu se mai poate face nimic pentru apropiaţii lor.

Problemele par să se ţină lanţ de companiile aeriene maleziene.O aeronavă din această ţară s-a întors din drum după ce unul dintre motoare a luat foc în timpul zborului. Este vorba de o cursă internă, care decolase de pe aeroportul din Kuala Lumpur şi trebuia să aterizeze în estul ţării. În urmă cu două zile, un alt incident a provocat panică la bordul unui avion al Malaysia Airlines, în momentul în care generatorul electric s-a defectat.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri