Bombardamente în estul Ucrainei. Occidentul, unit în fața agresiunii rusești

Data publicării:
stadion sahtior bombardat

Imaginile dramatice au fost filmate de un jurnalist occidental într-o cantină de ajutor social din regiunea Lugansk. Aparent, atacul ar fi fost dat de armata ucraineană. Oamenii aflaţi în cantină s-au adăpostit înspăimântaţi sub mese, apoi au fugit într-un subsol pentru a scăpa de alt val de bombardamente. Potrivit presei de la Kiev, în luptele din ultimele 24 de ore au fost ucişi şapte militari ucraineni şi alţi 23 au fost răniţi. Armata ucraineană a lansat o ofensivă şi în regiunea Mariupol, împotriva separatiştilor pro-ruşi.

Între timp continuă eforturile diplomatice pentru restabilirea păcii în Ucraina, iar în discuţie se află acum trimiterea de armament letal în Ucraina, pentru a opri atacurile separatiştilor proruşi. Cancelarul german Angela Merkel nu crede însă că înarmarea Ucrainei este o soluţie.

Angela Merkel, cancelarul Germaniei: Aceasta este o chestiune crucială şi trebuie să spunem că Rusia a încălcat integritatea teritorială a Ucrainei în două situaţii: în Crimeea, şi în Doneţk şi Lugansk. În acest context căutăm o soluţie, dar nu ca un mediator, ci pentru pacea şi ordinea europeană.

Cancelarul german Angela Merkel a fost primit la Ottawa de premierul canadian Stephen Harper. Cei doi şefi de guvern au căzut de acord că diplomaţia este singura soluţie pentru rezolvarea conflictului din estul Ucrainei. Însă opinia cancelarului german nu este împărtăşită de preşedintele Barack Obama. Acesta a declarat că, deşi doreşte soluţionarea diplomatică a conflictului, Statele Unite iau totuşi în considerare soluţia înarmării Kievului, dacă negocierile de la Minsk nu dau rezultate.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri