Breşe de securitate la nivel înalt. Ce măsuri au fost luate la Casa Albă și Palatul Buckingham

Data publicării:
casa alba - captura digi24-1

Adrian Sobaru a intrat cu mașina în gardul Guvernului

La Casă Albă, în mai puţin de o lună au avut loc trei tentative în urma cărora diferite persoane fie au sărit gardul din faţa peluzei, fie aproape au reuşit să intre în administraţia prezidenţială. Pentru a preîntâmpina eventualele incidente, Secret Service a dispus amplasarea unor sisteme de securitate bazate pe senzori de mişcare, dar şi a unor benzi care să înţepe cauciucurile autoturismelor care ar forţa intrarea în curte.

VIDEO. Momente de panică la Casa Albă. Un bărbat a sărit gardul şi a intrat pe peluză, înainte să fie reţinut

La Buckingam, Marea Britanie, serviciile de securitate au avut mari probleme începând din 1982, când un intrus a ajuns până în camera în care se odihnea regina. Reşedinţa din Londra a monarhilor britanici a fost securizată prin amplasarea de senzori de mişcare, dar şi cu un sistem de supraveghere performant. În ciuda acestui fapt, tentativele de furt din palat sunt extrem de dese.

Londra: Tentativă de jaf la Buckingham. Un bărbat a sărit gardul şi a pătruns în interiorul palatului regal

În Norvegia, serviciile de informaţii şi poliţia au fost prinse pe picior greşit în urma atentatului de la sediul guvernului din Oslo. La câteva ore de la atentat, acelaşi suspect a deschis focul într o tabără de vară aflată pe o insula din apropiere. 77 de oameni au murit atunci. Trupele speciale au fost criticate după ce au acţionat cu o întârziere de aproape 20 de minute şi asta după ce barca pneumatică trimisă pe insulă a rămas în pană de motor.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri