C. T. Popescu: Nu este acesta începutul celui de-al treilea război mondial

Data publicării:
ctp

Nu este acesta începutul celui de-al treilea război mondial, a spus jurnalistul Cristian Tudor Popescu, într-o intervenție telefonică la Digi24, după ce SUA au lansat 59 de rachete asupra unei baze militare din Siria, ca răspuns la atacul chimic pentru care Washingtonul învinuiește forțele președintelui sirian Bashar al-Assad.

„Aș încerca să răspund la întrebarea care frământă probabil pe multă lume: dacă acesta este începutul celui de-al treilea război mondial? După părerea mea nu este acesta. În Siria exista un deficit de intervenție între Statele Unite și Federația Rusă. În anii din urmă rușii au folosit aviația, s-au implicat armat, în vreme ce SUA nu au avut o implicare directă. (Atacul, n.red.) vine pe un deficit de intervenție”, a spus Cristian Tudor Popescu, pentru Digi24.

„Nu va exista o reacție militară din partea Rusiei, pentru că de altfel nu are asupra a ce să se manifeste. Ce să facă rușii, să bombardeze rebelii din Siria? Să-i atace pe americani? Asta nu se va întâmpla. Este un pas tactic care reconfigurează desenul din Siria. Pentru propaganda Kremlinului este folositor acest atac american asupra aeroportului sirian pentru că va fi prezentat ca un gest imperialist, al Occidentului agresiv. Îi va întreține capitalul politic lui Putin”, a adăugat jurnalistul.

 

 

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri