Cadou inedit primit de Crăciun de președintele Franței, Francois Hollande

Data publicării:
francois hollande

Cățelușa, pe nume Philae, de culoare neagră, în vârstă de aproape trei luni, a sosit cu avionul de la Montreal. Informația, care apăruse în cotidianul Le Parisien, a fost confirmată de apropiați ai președintelui.

După consultări cu anturajul său, Hollande, care nu a avut niciodată un câine, cu excepția perioadei de copilărie, a decis să o numească pe cățelușă Philae, după numele robotului european care a asolizat în premieră, la 12 noiembrie, pe nucleul cometei 67/P Ciuriumov-Gherasimenko.

Debarcarea Philae la Elysée s-a făcut în cele mai bune condiții: micuța născută la 5 octombrie 2014 a fost primită bine de personalul de la palatul prezidențial, "foarte fericit" de această surpriză.

Cadoul este un mod de a-i mulțumi șefului statului francez pentru felul în care i-a omagiat pe veteranii canadieni, în timpul numeroaselor acțiuni de comemorare a celor două războaie mondiale, organizate pe parcursul anului 2014.

Predecesori ai lui Hollande la Palatul Elysee, precum Valéry Giscard d'Estaing, Francois Mitterrand și Nicolas Sarkozy au avut labradori în timpul mandatelor lor, iar Jacques Chirac a avut un terrier maltez pe nume Sumo, mai scrie Agerpres.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri