Camerun | Copil lovit mortal de o mașină din convoiul ambasadoarei SUA la ONU

Data publicării:
samantha power GettyImages-454549820

Foto: Gulliver/GettyImages

Accidentul de circulație a fost făcut public mai întâi de media din Camerun, iar apoi Samantha Power l-a confirmat într-o scurtă declarație de presă de la Maroua, în nordul țării.

Diplomata a explicat că vehiculul din convoiul său „a lovit un băiat”, care în ciuda „îngrijirilor medicale primite imediat a murit la puțin timp după aceea”.

Ambasadoarea SUA la ONU și-a exprimat tristețea pentru accidentul mortal și a transmis condoleanțe familiei.

Samantha Power se află în turneu în Camerun împreună cu responsabili ai Pentagonului pentru discuții în cadrul luptei regionale împotriva grupării islamiste Boko Haram, cu sediul în Nigeria vecină.

Din luna ianaurie, Nigeria și statele vecine Camerun, Ciad și Niger se coordonează în lupta împotriva Boko Haram, cu ajutorul SUA.

Președintele nigerian Muhammadu Buhari a declarat în decembrie că gruparea islamistă a fost învinsă „din punct de vedere tehnic". Aceasta este responsabilă pentru moartea a circa 20.000 de persoane și pentru strămutarea forțată a circa 2,6 milioane de persoane.

Samantha Power a reafirmat că „SUA este alături” de țările africane care luptă împotriva Boko Haram.

Însă e a reamintit că gruparea armată „nu va fi învinsă numai prin utilizarea forței militare” și a subliniat că lupta trebuie dusă „într-un mod care respectă viața civililor”.

Washingtonul a acuzat în mai multe rânduri acțiunile anumitor unități ale forțelor armate nigeriene în lupta împotriva Boko Haram, acuzându-le de încălcări ale drepturilor omului, notează AFP.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri