Candidat extremist: Austria ar putea organiza un referendum pe tema unei ieşiri din UE în anumite condiţii

Data publicării:
Norbert Hofer extremist austria facebook

 

Hofer, candidatul Partidului Libertăţii la preşedinţie, a făcut această declaraţie pentru cotidianul italian Corriere della Sera, la o zi după decizia Curţii Constituţionale de repetare a alegerilor prezidenţiale din mai, în care a fost învins cu un scor extrem de strâns de către rivalul său ecologist Alexander Van der Bellen.

Hofer a declarat că organizarea unui referendum pe tema unei ieşiri a Austriei din Uniunea Europeană va fi "garantată" în cazul în care Turcia va fi primită în blocul european sau dacă tratatele europene vor fi modificate astfel încât să consolideze puterea Bruxellesului în detrimentul capitalelor statelor membre UE.

"Dacă Turcia ar adera la Uniunea Europeană, ar exista un motiv legitim ca poporul austriac să fie întrebat dacă vrea sau nu să rămână într-un asemenea mediu", a declarat candidatul la preşedinţie.

De asemenea, "o modificare a tratatelor europene către o reducere suplimentară a competenţelor statelor membre ar conduce în mod automat, în Austria, la un referendum", a subliniat Hofer.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri