Care sunt marile puteri militare ale lumii

Data publicării:
militari romani pe tanc - eugen mihai fb mapn

Site-ul Global Fire Power a analizat puterea militară a ţărilor lumii şi a realizat un clasament al acestora. România se află pe locul 56 din 126 de state luate în calcul. În ţara noastră sunt gata pentru înrolare în caz de nevoie 9 milioane de oameni. Armata are la dispoziţie 875 de tancuri, aproape 1500 de vehicule blindate, 125 de avioane şi 86 de elicoptere.

La capitolul forţe navale stăm ceva mai prost. La Marea Neagră există un total de 48 de ambarcaţiuni, dintre care doar trei fregate.

Ungaria ocupă locul 59 în acest clasament. Datele prezentate arată că are mai puţine tancuri, doar 32, iar aviaţia este formată din 30 de aeronave .

Bulgaria, se află pe locul 67. Are 160 de tancuri, 68 de avioane şi 29 de nave. Dintre ţările din regiune cel mai bine stă Polonia.

Toate statele menţionate sunt la mare distanţă de cele trei mari puteri militare ale lumii: Statele Unite ale Americii, Rusia şi China. Armata SUA are la dispoziţie 120 de milioane de oameni gata de înrolare în caz de nevoie, aproape nouă mii de tancuri, 41 de mii de vechicule blindate, peste 13 mii de avioane şi o flotă impresonată formată din 473 de nave.

Rusia ocupă locul doi în acest clasament. Din populaţia ţării, 47 de milioane de oameni au vârsta care permite chemarea în armată. În comparaţie cu Statele Unite ale Americii, Federaţia Rusă are mai multe tancuri, iar militarii din forţele aeriene dispun de 3 500 de avioane şi 1200 de elicoptere.

Cea de-a treia putere militară a lumii este China. Ţara are 619 milioane de oameni care ar putea fi trimişi să lupte în caz de război.

Anul trecut, la nivelul tuturor statelor membre NATO, bugetul apărării a depăşit o mie de miliarde de dolari.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri