Cățelul oferit de Rusia pentru a o înlocui pe Diesel sosește în Franța

Data publicării:
dobrinia caine cadou rusia pentru franta

 

Cățelul va fi remis unei unități de elită a poliției de către un ambasador la sosirea sa de la Moscova, pe aeroportul Charles-de-Gaulle, la 17:10 GMT, anunță sursa citată.

Cadoul Rusiei pentru Franța

Dobrinia, care poartă acest nume pentru a-l omagia pe legendarul cavaler medieval rus Dobrinia Nikitici, fusese remis în 7 decembrie, la Moscova, ambasadorului Franței în Rusia, Jean-Maurice Ripert, în cadrul unei ceremonii, dar animalul a trebuit să rămână în Rusia mai multe săptămâni pentru a fi supus controalelor veterinare și unei carantine.

Diesel, o cățea de șapte ani, fusese ucisă în 18 noiembrie în asaltul unui apartament din cartierul Saint-Denis din nordul Parisului, în care se baricadaseră trei jihadiști, între care și Abdelhamid Abaaoud, unul dintre protagoniștii-cheie ai atentatelor care au făcut 130 de morți la Paris.

Această donație intervine în contextul unei ameliorări a relațiilor franco-ruse, marcată de vizita făcută la sfârșitul lunii noiembrie de președintele Francois Hollande omologului său, Vladimir Putin.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri