Cauza morții top-modelului în vârstă de 14 ani din Rusia nu a fost surmenajul

Data actualizării: Data publicării:
vlada dziuba2

Poliția din Shanghai a eliminat orice suspiciune criminală și a pus sub semnul îndoielii afirmațiile potrivit cărora decesul unui top-model din Rusia, în vârstă de 14 ani, a fost provocat de surmenaj după participarea sa în octombrie la Săptămâna Modei de la Shanghai.

Sursa foto: Vlada Dzyuba / vk.com

Decesul top-modelului Vlada Dziuba, survenit la un spital din Shanghai la 27 octombrie, a adus în centrul atenției lumea sumbră a top-modelelor străine în China — dintre multe provin din țări din fosta URSS — și a chestionat motivele pentru care o minoră lucrează în străinătate fără un tutore legal.

Potrivit unui comunicat al poliției din Shanghai citat de AFP și Agerpres, Vlada Dziuba a murit în urma cedării mai multor organe din cauza unei infecții a sistemului nervos central, probabil o meningită. "O examinare a medicilor legiști nu a găsit nicio rană violentă la suprafața corpului, iar analizele de sânge nu au relevat nicio anomalie", se arată comunicatul poliției.

Ziarul rus de limbă engleză The Siberian Times asigurase că adolescenta a murit din cauza unei meningite agravată de o stare profundă de epuizare, după ce lucrase timp de 12 ore consecutiv. Agenția de modelling ESEE a respins aceste acuzații, subliniind că fata a început să se simtă rău la șase zile după încheierea Săptămânii Modei de la Shanghai.

Adolescenta care în pofida vârstei sale fragede a fost autorizată să devină top-model în baza legii chineze, a murit singură la spital fără să aibă pe cineva din familie alături, deoarece mama ei nu a putut călători la timp în China. Trupul neînsuflețit al tinerei a fost predat Rusiei la 11 noiembrie, potrivit poliției din Shanghai.

La puțin timp după decesul tinerei fete, anchetatorii ruși au deschis o anchetă penală pentru a afla dacă moartea ei a fost cauzată de neglijență.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri