Ce vor anarhiștii din Grecia

Data publicării:
manifest extremisti greci

Sunt membri ai unei organizații intitulate „Autoapărare, pedeapsă și contraatac - organizația de luptă antifascistă”. Sunt cei care spun că trebuie să ia măsuri, că s-au săturat de capitaliști și că este nevoie de autoapărare și pedeapsă pentru cei care au pus piciorul în gâtul Greciei.

Au venit să ceară socoteală chiar și premierului Tsipras, pentru că, spun ei, i-a trădat, și-a schimbat optica și pare să cadă la un acord cu creditorii internaționali.

Din fericire, nu au existat incidente violente, duminică seară, iar după circa o oră, lucrurile s-au liniștit în Piața Syntagma. Cei circa 5.000 de oameni care se strânseseră în cursul serii deja plecaseră în jurul orei 22:00 și se reluase circulația rutieră.

Cei 200 de anarhiști au lăsat, însă, în piață manifeste, în care spun că rezultatul de la referendumul din 5 iulie este o victorie politică a clasei muncitoare împotriva atacului concertat al capitaliștilor. „Prin sabotaj au reușit să îngenuncheze rezistența muncitorilor, trebuie să distrugem prin fapte orice formă de sabotare și blocare a clasei muncitoare, iar canalele de televiziune care provoacă trebuie eliminate”, afirmă anarhiștii în aceste manifeste.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri