Cei doi americani infectaţi cu Ebola s-au vindecat

Data publicării:
videcat ebola

„Este o zi miraculoasă, sunt bucuros că sunt viu”, a declarat Kent Brantley, unul dintre pacienții americani vindecați de Ebola.

A fost finalul coşmarului pentru Kent Brantley, medicul american infectat cu Ebola în urmă cu mai bine de o lună. Bărbatul a povestit presei de peste ocean momentele cumplite prin care a trecut: „În timp ce stăteam în pat în Liberia, îmbolnăvindu-mă din ce în ce mai mult în fiecare zi, m-am rugat ca Dumnezeu să mă întărească în credinţa mea. Dumnezeu mi-a salvat viaţa, un răspuns la mii şi mii de rugăciuni”.

Atât medicul, cât şi o misionară americană infectată în aceeaşi perioadă, au fost aduşi în Statele Unite şi internaţi într-un spital din Atlanta. Au urmat trei săptămâni în care cei doi au fost îngrijiţi de o echipă formată din cinci medici specialişti şi 21 de asistente.

„Aţi fost prietenii mei, familia mea. Nu vă voi uita, nu voi uita tot ce aţi făcut pentru mine”, le-a spus Kent Brantley celor din echipa medicală care l-a îngrijit.

În lupta lor cu boala, medicii le-au administrat celor doi un ser experimental. Nimeni nu poate spune, însă, dacă acesta a fost cel care i-a vindecat de Ebola.

Acelaşi ser a fost administrat şi unui preot spaniol care contractase Ebola. În cazul lui, însă, nu a avut succes, iar bărbatul a murit.

Situaţia se agravează în vestul Africii

În ţările din vestul Africii, situaţia se agravează. Senegalul şi-a închis graniţa cu Guineea, iar Africa de Sud şi-a închis granitele pentru cei ce vin din ţările afectate de epidemie.

„Am impus o interdicţie de călătorie pentru toate persoanele care vin din ţările cu grad ridicat de risc, cu excepţia situaţiilor în care călătoria este absolut necesară”, a declarat Aaron Motsoaledi, ministrul sud-african al Sănătății.

Situația este dramatică și în Liberia. Crematoriul din Monrovia nu are capacitatea necesară pentru a incinera zecile de cadavre aparţinând victimelor epidemiei de Ebola colectate în fiecare zi. Liberia este ţara cea mai afectată de febra hemoragică.

Potrivit celui mai recent bilanţ al Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii, făcut public pe 18 august, epidemia de Ebola a făcut cel puţin 1.350 de morţi, dintre care 576 în Liberia, 396 în Guineea şi 374 în Sierra Leone. 

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri