Cel mai bătrân om din lume a murit la vârsta de 146 de ani

Data actualizării: Data publicării:
Mbah Ghoto

Un indonezian care ar fi deținut recordul pentru cel mai în vârstă om de pe planetă s-a stins din viață, la vârsta de 146 de ani, scrie The Guardian. În acte, Sodimedjo figura cu data nașterii în decembrie 1870, ceea ce înseamnă că avea 43 de ani când a izbucnit Primul Război Mondial și 70 de ani în timpul celui de-al Doilea Război Mondial.

Mbah Ghoto

Fumător înrăit și căsătorit de patru ori de-a lungul vieții, bărbatul s-a stins în satul în care locuia, după ce insistat să fie externat din spital, pentru a fi alături de familia sa în ultimele clipe.

Bărbatul nu era înregistrat în Cartea Recordurilor, întrucât Indonezia a început să țină evidența datelor de naștere abia în 1900. Însă oficialii indonezieni au declarat pentru BBC că data de naștere a bărbatului era trecută în buletinul său și că există interviuri cu el din trecut, care i-ar atesta vârsta.

Nepotul bătrânului a povestit că starea acestuia s-a înrăutățit după ce a fost externat din spital și a refuzat să mai mănânce sau să bea apă: "A durat doar câteva zile. Nu a cerut prea multe. Înainte să moară, ne-a cerut nouă, familiei lui, să îl lăsăm să se ducă în pace".

Fost fermier și pescar, bătrânul povestea că secretul longevității sale este faptul că a fost înconjurat mereu de oameni care l-au iubit și au avut grijă de el. Sodimedjo era o vedetă printre localnici, pe care îi delecta cu poveștile sale despre viața în coloniile olandeze sau japoneze.

"Să trăiești înseamnă să îți accepți destinul cu inima deschisă. Îmi doresc să mor de mult timp", declara el anul trecut pentru Jakarta Post.

Locul său în topul celor mai în vârstă persoane de pe planetă a fost luat acum de Violet Brown, o femeie din Jamaica, în vârstă de 117 ani.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri