Celebrul artist anonim Banksy ilustrează perfect ce va însemna Brexitul pentru Uniunea Europeană și Marea Britanie

Data actualizării: Data publicării:
Banksy

Un nou desen al celebrului artist stradal britanic Banksy a devenit subiect de dezbatere. Desenul întruchipează un muncitor care îndepărtează cu dalta o stea de pe steagul Uniunii Europene, relatează BBC News.

Pictura a apărut pe o clădire din Kent, duminică dimineața, și s-a viralizat pe rețelele de socializare, unde utilizatorii au remarcat și crăpăturile care se văd în perete, simbolizând o Uniune Europeană mai fragilă, după ce Marea Britanie o va părăsi.

Imaginea cu desenul a apărut și pe pagina de Instagram a lui Banksy, iar un oficial a confirmat, pentru BBC, că este într-adevăr opera celebrului artist a cărui identitate rămâne în continuare necunoscută.

Bansky/Instagram
Banksy/Instagram

Cine este Bansky?

Banksy este cunoscut în general pentru operele sale de street art care sunt evaluate şi cumpărate pentru mii de dolari, dar artistul a produs mai multe filme, inclusiv lungmetrajul „Ieşirea prin magazinul de suveniruri/ Exit Through the Gift Shop”, din 2010.

Filmul, în care apare fără a-şi dezvălui chipul, a fost nominalizat la Oscarul pentru cel mai bun documentar în anul 2011.

Banksy, care îşi ascunde identitatea, preferând să rămână în anonimat, este originar din Bristol, un oraş din sud-vestul Angliei. Artistul britanic combină adeseori în operele sale umorul şi arta subversiunii: el şi-a exercitat arta pe zidurile din New Orleans, după uraganul Katrina, dar şi pe zidul din Cisiordania care îi separă pe israelieni de palestinieni.

Banksy, un reprezentant al curentului street art, este renumit pentru faptul că îşi tachinează publicul, dar şi autorităţile, iar lucrările sale sunt extrem de originale, făcându-i pe privitori să vadă lucrurile într-o cu totul altă lumină.

În 2009, el şi-a instalat 100 de opere în muzeul de artă din Bristol chiar în faţa oficialilor prezenţi la un vernisaj. În trecut, Banksy a reuşit să introducă pe ascuns în incinta Disneyland o statuie în mărime naturală ce reprezenta un deţinut de la Guantanamo.

În toamna anului 2013, operele sale au fost prezentate într-o expoziţie inedită pe zidurile clădirilor din New York. Desenele artistului britanic au fost protejate cu grilaje şi agenţi de pază.

În luna ianuarie 2015, o colecţie ce include 32 de desene create de Banksy a fost vândută cu aproape 435.000 de lire sterline (580.000 de euro) la o licitaţie organizată în Marea Britanie.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri